top of page

​HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 29. juli til d. 27. august en udstilling med Søren Schaarup & Michael Abel, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt en udstilling med Hanne Ravn Hermansen i X-rummet

Søren_Schaarup.jpg

SØREN SCHAARUP

Søren Schaarup er som billedhugger inspireret af organiske former og strukturer, som han manipulerer, og transformerer til nonfigurative skulpturer. I disse skaber volumenernes iboende dynamik, i samspil med overfladernes stringente bearbejdning, rum for en markant visuel dialog. 

​

Søren Schaarups foretrukne materiale er granit og han har primært arbejdet med monumentale udsmyknings- og bestillingsopgaver til offentlige rum, firmadomiciler og private i ind- og udland.

Udstillingen i HUSET præsenterer skulpturer i granit, marmor og bronze, der alle har referencer til naturgivne former og objekter.

Søren Schaarup

MICHAEL ABEL

Michael Abel er fotograf og viser i denne udstilling næsten udelukkende landskabsfotografi. 

​

Det er den antropozæne/menneskeskabte natur, der optager ham. Helt bevidst om, at vi er i en epoke, hvor menneskets påvirkning af naturen er så voldsom, at den kan aflæses geologisk, søger han på trods i sine billeder at finde en ro og en skønhed i kulturlandskabet med linjer, former, mønstre og vandspejlinger.

Michael_Abel.jpg

Michael Abel

1. SAL: HUSETs KUNSTNERE​

MARTIN_BIRK_MØLLER_2.jpg

Martin Birk Møller

Charlotte_Bøgh.jpg

HUSETs kunstnere udstiller billedkunst, maleri, skulptur, keramik, glas mm.

​

HUSETs kunstnere er: Allan Stabell, Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Daa Birkkjær, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Karen Borch, Kirsten Bøgh, Lis Biggas, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Michael Abel, Pia Fonnesbech, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

Charlotte Bøgh

Hanne_Ravn_Hermansen.jpg

X-RUMMET:
HANNE RAVN HERMANSEN 
WEEKEND WOODCUT

Udstillingen Weekend Woodcut handler om perception. Om at tage ét billede med fra det ene synsfelt til det næste, blikket vandrer og tiden forskydes.

 

Hanne Ravn Hermansen fortæller: 
Min familie købte en skov med et sommerhus på 38 kvadratmeter. Vi undrede os over de små søm alle vegne, lige til at hænge en saks, en hammer eller en jakke op på. Overalt var der små søm.

Med tiden har vi selv lavet nye huller i væggene, som er nyttige for os og uforståelige for andre. 

I en undersøgende kontinuerlig dialog mellem natur og kultur, arbejder Hanne Ravn Hermansen med træsnit med udgangspunkt i japanske farvetræsnitsblandinger. De visuelle rum i trykkene placeres oveni hinanden, flere verdener eksisterer samtidig. De forskellige lag og motivernes overlap skaber en flimrende uro, der vibrerer på overfladen: Gasblusset er et bearbejdet objekt. Weekendens efterladte opvask et bjerg. Den sorte spand og vandkande er ikke et brusebad, men en undersøgelse af sorthed og forskydningen i det sete.

 

I Hannes bliks vandring er træet inde i stuen og rødderne med på køkkenbordet.

Hanne Ravn Hermansen

Hanne Ravn Hermansen  (f. 1961) er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole,  Danmarks Designskole, Tegner & Grafiker linien i juni 1988, og har sidenhen suppleret med flere grafiske uddannelser i udlandet. Hun er Forkvinde for Danske Grafikere, har tidligere blandt andet udstillet i på Silkeborg Bad, Rundetårn, Janusbygningen, på Overgaden-Institut for samtidskunst og Danske Grafikeres Hus, Hun er repræsenteret på Kastrupgaard Samlingen. 

Udstillingerne indledes med fernisering lør. d. 29. juli kl 14-17 og kan ses til og med den 27. august 2023.

For mere information kontakt Charlotte Bøgh miethorning@husetiasnaes.dk

​

bottom of page